De Geluksmarathon, dag 39: De finale. Durf jij voor je zelf te kiezen?

We zijn er. De finish. Je hebt het gered. Negenendertig dagen lang, en je leest nog steeds mee. Petje af, ik denk dat je trots op jezelf mag zijn. Je koos er voor om 39 dagen lang, iedere dag aandacht aan jezelf te besteden. Hartstikke knap gedaan, want niet iedereen neemt daar de tijd voor.

Het iedere dag schrijven van de opdrachten en de leuke reacties die ik daarop heb gekregen, ga ik best een beetje missen, daar ga ik eerlijk in zijn. Wat ik prachtig vond om te zien, is dat ieder van jullie zijn eigen eyeopeners en inspiratie uit verschillende opdrachten heeft gehaald. De een was ondersteboven van de ene opdracht, de ander gemotiveerd of getriggerd door een andere. Ik heb jullie allemaal kleine en grote stappen zien zetten op weg naar meer geluk.

De grande finale

Achter de schermen ben ik ondertussen druk bezig geweest met de voorbereiding van de laatste opdracht; de grande finale. Een uitsmijter wilde ik er van maken, met heel veel oooohs en aaahs in de comments. Maar gaandeweg merkte ik dat de uitsmijter niet in 1 opdracht te vatten was.

De kracht zit hem in het proces.

En dat proces, dat wil ik draaiende houden. Bij mezelf, maar ook bij jou. In sommige gevallen, weet ik uit de persoonlijke berichten die ik heb gekregen, is jullie trein krakend en piepend uit de remise gekomen, en vertrokken naar een (misschien nog wel onbekende) bestemming. Het mooie is dat de bestemming veel van jullie niet eens zo veel uit maakt. Jullie genieten namelijk van de reis, en worden gelukkig van het uitzicht.

Die reis, die wil je niet stoppen. Niet uitstappen uit de trein die zo’n prachtige route rijdt. Op weg naar jouw droom; een leven waar je gelukkig van wordt. Dat klinkt onhaalbaar, zweverig misschien. Maar ik weet uit ervaring, dat het dat niet is. Dat ik je kan helpen bij die reis. Heel praktisch. Met een schop onder je kont. Een schouderklopje. Of om de slingers op te hangen als het is gelukt. Net wat jij nodig hebt.

Ik aarzelde aanvankelijk om jullie mijn droom op deze manier te presenteren. Zouden ze wel snappen waarom ik hier zo enthousiast van word? Dit ik me bedacht dat ik het jullie wel moet vertellen. Als ik namelijk zeker weet dat jullie je dromen kunnen waarmaken met dit programma, dan ben ik toch een trut als ik jullie dat onthoudt?

De finish of het begin?

 

Is vandaag voor jou de finish, of is het pas het begin?

Daarom. Bij deze. Met trots: mijn spiksplinternieuwe programma “Schrijf je droom”. Het plastic zit er nog om ;).

klavertje vier Studio Claver
Klavertjes zaaien: Online je droom schrijven
Het online traject start er mee dat ik je (door middel van) een vragenlijst het hemd van het lijf vraag: wat sluimert er bij jou, waar loop je tegen aan, waar droom je stiekem al heel lang van? Hoeveel ervaring heb je al als het gaat om schrijven?
Op basis van jouw input krijg je daarna krijg je gedurende 3 maanden iedere week een (gepersonaliseerde) opdracht in je mailbox, die je op je eigen moment en in je eigen tempo kunt uitwerken. De opdrachten heb ik ontwikkeld op basis van mijn ervaring met cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, motiverende gespreksvoering, provocatief coachen, no-nonsense schrijven -hoe schrijf je beter en hoe kom je in je schrijfflow-, mindmappen, projectmanagement, loopbaanbegeleiding, en nog veel meer waar ik je niet mee zal vermoeien ;).
Als je klaar bent plannen we een Skype sessie, zodat ik je kan helpen de laatste puntjes nog even op de i te zetten. Dan ben je echt klaar om aan de slag te gaan met je droom.
De prijs voor “Online je droom schrijven” is t/m het einde van dit jaar €150,- incl. BTW.
 
Kickstart klaver – Geef een kickstart aan je droom!
Het pakket “Geef een kickstart aan je droom” begint weer met de hierboven genoemde vragenlijst. Op basis van jouw input bespreken we in een kickstart sessie van een uur via Skype of FaceTime, wat jij nodig hebt om de contouren van je droomplan neer te zetten. Je krijgt daarna van mij 4 of 5 persoonlijke opdrachten per e-mail, die je gaan helpen om je droom op paper te zetten. Als je alle opdrachten hebt uitgevoerd (dat mag op je eigen moment en in je eigen tempo), krijg je van mij in een afsluitende Skype sessie tips en trucs om je plan nog concreter te maken, zodat je er meteen mee aan de slag kan.
Het Geef een kickstart aan je droom -pakket kost t/m het einde van dit jaar €250,- inclusief BTW.
Een veld vol klavertjes – Alles wat je nodig hebt op weg naar je droom! -VIP
In het programma “Alles wat je nodig hebt op weg naar je droom -VIP”, help ik jou met alles wat ik je maar kan bieden om het plan voor jouw droom zo op papier te krijgen dat het niet anders kan dan slagen. In dit programma ben ik jouw persoonlijke projectmanager, schrijfcoach, psycholoog en motiverende teamgenoot.
Dit programma bestaat uit 20 persoonlijke opdrachten die jou gaan helpen je droom in kaart te brengen. We starten met een Skype sessie waarin jij de contouren voor je droom gaat neerzetten, ik geef je tips, trucs en hulp bij de structuur. Gedurende het programma houden we nog 6 (!) keer zo’n persoonlijke sessie, en krijg je maandelijks persoonlijke feedback van mij op je opdrachten. We sluiten dit programma af met een persoonlijke sessie naar  keuze via Skype, live 1-op-1 of in een groep met andere deelnemers aan het programma.
Het Alles wat je nodig hebt op weg naar je droom programma kost t/m het einde van dit jaar €995,- inclusief BTW.
Bij alle drie de programma’s weet je na afloop;
–  Hoe je gebruik kan maken van schrijven om je leven richting te geven
–  Waarom je moet beginnen met schrijven en moet stoppen met mood-boards maken 😉
–  Hoe je je plannen zo concreet maakt dat ze niet kunnen mislukken
–  Of jouw droom haalbaar is of niet, en wat je moet doen om daar te komen
–  Hoe je een dip-moment op weg naar je droom kunt opvangen
–  Hoe is het om je droom te leven in plaats van je leven te dromen.
Ik weet zeker dat je na afloop van het programma stuitert van de energie, en al op weg bent om je droom waar te maken. Dat is geen gladde marketingtekst van mijn kant, maar puur gebaseerd op mijn eigen ervaring; ik heb het afgelopen jaar de sprong gewaagd, en ben mijn droom gaan leven. Dat heb ik alleen maar kunnen bereiken door mijn pen op te pakken en te gaan schrijven. En man, wat is het een fijn gevoel.
Dat gun ik jou ook. En daarom heb ik een opdracht voor je.

OPDRACHT: Kies voor jezelf!

De laatste opdracht van de Geluksmarathon is: kies voor jezelf. Vandaag, maar ook de rest van je leven. Kiezen voor jezelf heeft soms een negatieve associatie, alsof je daarmee egoïstisch bent, en niet aan anderen denkt.
Ik denk niet dat je het zo moet zien. Hoe meer je anderen voorop zet, hoe ongezonder dat op de lange termijn is, als dat betekent dat je nooit rekening houdt met je eigen gevoelens en verlangens. Dat je je eigen verlangens altijd onder aan en lijst zet.
Om goed voor anderen te kunnen zorgen, moet de basis jij jou zelf eerst in orde zijn. Dat lukt niet als je dat dag in, dag uit negeert.
Daarom wil ik je vanuit mijn tenen vragen: kies voor jezelf vandaag. Als dat betekent dat je eindelijk die mooie tas gaat halen, of een middagje naar de sauna gaat, moet je dat gewoon doen.
Maar als je weet, vanuit je kern, dat je NU eindelijk je droom wilt waarmaken. Dan weet je wat je te doen staat.
Weet je welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *