Ik heb het zo ontiegelijk druk; ik heb alle tijd voor je

Een van mijn eerste managers zei dit altijd tegen mij als ik drentelend in zijn deuropening hing. Hij was een drukbezet man, straalde dat ook uit (niet altijd even positief, geef ik toe), en als startende professional die haar vaste contract nog maar moest proberen binnen te slepen, zocht ik steeds naar de balans tussen ‘in the picture’ blijven en hem niet te veel lastig vallen.
 

Ik heb deze quote altijd onthouden.

Want hij gaat eigenlijk altijd op. Tenzij je een vliegtuig moet halen, of je moet haasten naar je eigen trouwerij, is er eigenlijk geen enkel moment waarop je je prioriteiten niet opnieuw zou mogen overwegen.
 

Die to-do list, die heb je gisteren al gemaakt.

Met de dingen die je gisteren wist, met de ervaringen die je tot en met gisteren had opgedaan. En vandaag komen daar weer dingen bij. Weer nieuwe to-do’s, weer nieuwe ervaringen. Maar zijn je prioriteiten van gisteren eigenlijk nog wel je belangrijkste taken voor vandaag? Is wat gisteren het meest on top of mind was, vandaag nog wel van belang?
 

Misschien ben je van mening veranderd.

Omdat je er een nachtje over hebt geslapen. Misschien zijn de taken van vandaag niet haalbaar omdat je wordt ingehaald door een griepje, een onverwachte bezoeker of de aanhoudende regen (niet geheel onrealistisch op een dag als vandaag).
 

En misschien.

Heel misschien, waren de prioriteiten van gisteren op het moment dat je ze opschreef eigenlijk ook al helemaal geen prioriteit voor je. Stiekem wist je dat al, maar je schreef ze toch op.
 

Omdat je deze taak altijd op je neemt.

En er nog nooit over nagedacht hebt of iemand anders dat ook zou kunnen doen. Omdat het zo hoort. Omdat het van je wordt verwacht. Of omdat je het wel anders zou willen doen, maar je zou niet weten waar je dan moet beginnen.
 

Ik heb het vandaag ook mega druk.

Want regen, want lange to-do lijst omdat ik ingehaald ben door de griep, en omdat er dingen moeten gebeuren die zo horen.
 

Ik heb het vandaag zo druk; maar toch heb ik alle tijd voor je.

Want als jij verzuipt in wat hoort, wat jou inhaalt, en de dingen waar je blij van wordt van je to-do lijst kukelen, dan zet ik jou bovenaan mijn prioriteiten lijstje. Ik help jou om tijd te maken voor wat echt prioriteit zou moeten hebben; jijzelf.
App of mail me voor een gratis sessie, dan kijken we samen naar jouw to-do-lijst.
 
Zo. En dan ga ik nu eerst weer door de regen fietsen.
 
Pssst: Heb jij mijn gratis e-book al gelezen?
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *