Goede voornemens die slagen? Ain’t gonna happen babe!

Goede voornemens? Ik krijg er altijd een beetje een wee gevoel van in mijn buik. Laat ik duidelijk zijn; ik gun iedereen haar vurig gewenste wespentaille, schone longen, een harmonieus en gezellig gezin, een zen gevoel gedurende de hele week, liefst aangevuld met een wulps gevulde bankrekening.

Stik en stik-moeilijk

Het weeë gevoel komt denk ik voort uit de zekerheid dat 90% van de voornemens niet langer volgehouden worden dan een paar weken. Rustig aan, dat percentage is niet wetenschappelijk onderbouwd, maar he, ik denk dat je wel voelt dat dat niet ver van de waarheid ligt. Het is gewoon stik en stikmoeilijk om goede voornemens vol te houden, te laten beklijven, tot een ingesleten gewoonte te maken .

Steek er nog maar eentje op

Kan je nog zo hard en zo graag willen: het lukt gewoon niet. Voor je het weet zit je weer met je hand in de droppot, verorber je een Delftse Bol of steek je er weer eentje op.

Het geeft niet; je bent niet de enige. Maar het frustreert je wel. Gigantisch. Want je zou zo graag een betere conditie hebben. Minder gestrest zijn en niet zo snel op je teentjes getrapt. Die mooie jurk in maat 40 soepel kunnen aantrekken.

Of gewoon weer eens een boek uitlezen. Rustig vijf minuten alleen naar de wc kunnen gaan. Je uitgroei niet iedere keer zo uit de hand laten lopen. Simpele dingen. Maar het lukt je niet.

Hoe zou het voor je zijn als al je dromen uit zouden komen, binnen nu en een paar maanden? Als alles waar je op hoopt, naar verlangt, over een paar weken waarheid zou kunnen worden? Als je eindelijk van je continue stressgevoel af bent?

NEWSFLASH!

Ain’t gonna happen babe.

Want dromen komen niet uit. Wist Marco Borsato jaren geleden al.

Doelen bereik je met een plan.

Doelen wel. Die bereik je met een plan. Haarscherp beschreven. Door stap voor stap, in kleine stukjes, door de modder, bagger en over hobbels en door kuilen, dichterbij je doel te komen. Is dat leuk? Niet altijd. Het is ook wel eens dikke sh*t. Ga je er verder mee komen? Jazeker. Maar alleen als je het zelf aanpakt. Plannen maken. Dingen schrappen. Risicomanagement toepassen. En iedere keer weer opstaan als je gestruikeld bent.

Dan gaat het jou lukken. En kom je bij je doel.

Ik ga nog 1 beer van de weg afhalen.
“Maar ik weet niet waar ik moet beginnen.”

Dan heb je mazzel. Want ik weet dat wel.

Ben je klaar voor wat praktische, no-nonsens inspiratie waar je meteen als je thuis komt mee aan de slag kan? Meer tijd voor jezelf maken, maar dan echt? Op zo’n manier dat je het dit keer WEL vol kunt houden?

Kom dan naar mijn Lunch & Learn Tijd op vrijdag 12 januari. In 5 stappen van droom naar doel naar plan. Wat heb je te verliezen?

Er is sowieso heerlijk, ehm, ik bedoel gezond eten. Dat kan je aan Mira wel overlaten 😋.

Zie ik je daar?

Klik hier om je aan te melden voor de lunch & learn van 12 januari.

2 gedachten over “Goede voornemens die slagen? Ain’t gonna happen babe!”

  1. Leuk we zitten op hetzelfde spoor: om ergens een gewoonte van te maken is er een gedragsverandering nodig. Een duidelijk doel voor ogen hebben is een enorme steun.
    De lunch is vanmiddag, heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *