Het is maar een gewone dinsdag, dus het hoeft niet zo groots en meeslepend

Nou ja, niet helemaal doodgewoon misschien. Als je kinderen hebt en midden in het land woont, hebben je kinderen nu vakantie in plaats van dat ze naar school gaan vandaag. En vakantie hebben is net even wat minder gewoon dan de dagelijkse sleur van de wekker, aankleden, tanden-poetsen-oksels-wassen-sokken-recht-, boterhammen smeren voor de lunch, snel ontbijten, hup-op-de-fiets, jongens veel plezier vandaag!
 

Als we een beetje mazzel hebben…

Met een beetje mazzel slaapt iedereen in de vakantie wat langer uit, ontbijten jullie gezamenlijk aan tafel in plaats van ieder voor zich onderweg, heb je net even wat meer tijd eens echte aandacht aan je looks te besteden, kook je net even anders dan anders, en joh, doe eens gek, ga je op pad naar een evenement waar je normaal niet zo snel naar toe zou gaan.

Net even iets meer tijd

Omdat iedereen op je werk ook op vakantie is en er dus veel vergaderingen worden overgeslagen, heb je net even wat meer tijd om van die ene notitie een echt goed stuk te maken, om dat interessante artikel wat al een tijdje in je leesbak lag eindelijk te lezen en meteen te implementeren. ‘s Avonds vraagt manlief; “Zullen we weer eens een filmpje doen? In plaats van hap-snap zappen of Netflix?” en in bed pak je voor het eerst in tijden je e-reader er weer eens bij.

Ga jij voor kwaliteit of kwantiteit?

Voorzichtig zet je in de vakantie vaak makkelijker kwaliteit voorop, in plaats van zo veel mogelijk in een dag proppen. Kies je soepeler en vanzelfsprekender voor wat je echt wilt en graag doet, zonder concessies te doen omdat dat efficiënter is en minder tijd kost. En ik weet niet hoe het met jou is, maar het voelt zo lekker, als ik dat soort keuzes vaker maak. Alsof de oude Claudia, van vroegah, daarmee weer een beetje terugkomt. Ik dichter bij mezelf sta. Dan ben ik meer in balans. En dat is goed voor mij, maar ook voor iedereen om me heen.

Ik doe geen concessies meer

Ik maak er dan ook een sport van om van iedere dag een vakantiedag te maken. Geen concessies te doen aan kwaliteit, genieten en kwaliteit. Taartjes halen bij de bakker ook al is er niemand jarig en zitten we in een half-verbouwde woonkamer omdat de vloer nog moet worden gelegd. We doen het gewoon. Is mijn mams jarig en organiseren we een verrassingsfeestje? Dan doen we zowel de huisgemaakte hapjes als het borrelgarnituur en niet of-of.

Een fles plop opentrekken op maandagavond? Waarom niet. Zin in chocolade-ijs van de Lelie maar vriest het buiten? Nemen we er toch een warme chocomel bij. Een film uitkijken na 12-en ook al moeten we morgen vroeg weer op? Ik krijg meer energie van een indringende film dan van dat extra kwartiertje slaap. Een nieuw item voor in huis? Dan niet het net-niet model, maar gewoon die bovenaan je shortlist stond. Anders blijf je toch maar vergelijken.

Geen concessies meer. Het leven is er echt te kort voor, lieverd.

Ik ben benieuwd. Wat doe jij om van je leven een grote vakantie te maken? Of zou je wel willen maar lukt dat je niet zo goed?

Ik heb de komende maand nog plek voor 4 gratis sessies. In die sessie geef ik jou minimaal 3 gouden tips geef waarmee jij de concessies die je nu doet, uit je leven kunt schrappen.
Wees er snel bij, want vol=vol!

Wil jij een gratis Skype sessie? Stuur me dan een berichtje..

Fijne vakantie nog!

dochter speeltuin vrij vakantie

Liefs, Claudia

Pssst! Like je de Facebookpagina al?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *