Met een andere route kom je ook op jouw bestemming

Vanmorgen kwam ik een prachtige post weer tegen in mijn Facebook-herinneringen. Ik deelde hem op mijn Facebookpagina. Een moeder probeerde aan haar dochter te vertellen hoe het is om kinderen te krijgen. En hoe je soms de weg kwijt raakt  maar toch weer de juiste route vindt. Ik moest meteen denken aan mijn eigen mama. 

Mijn moeder zei voordat ik kinderen kreeg al tegen me; “Ik kan je niet uitleggen hoe het is als je kinderen krijgt. Ik kan het je vertellen, maar je zal het niet begrijpen omdat je het pas begrijpt als je het voelt.”

Het is inderdaad een gevoel wat ik nooit had kunnen begrijpen van tevoren.

Hoe je in eerste instantie denkt; ik poep die kleine er gewoon even uit en ga daarna weer door met mijn ding doen.
Hoe je wereld op zijn kop staat als het eenmaal zo ver is. Dat niet alleen je dagelijkse gang van zaken is veranderd; ergens in jouw vezels ben jij ook veranderd.

Een kind komt er niet bij; een kind neemt je halve wereld over.

En daar bouw je een nieuwe realiteit om heen. Dat klinkt onwijs afhankelijk als ik het zo zeg, maar volgens mij is het the only way to go. Als je blijft vechten tegen het feit dat niks meer is zoals before, raak je verder van jezelf verwijderd dan wanneer je jezelf opnieuw durft uit te vinden in de nieuwe context.

Dat betekent niet dat je jezelf moet opofferen.

Dat betekent ook niet, dat je nooit meer dingen voor jezelf ‘mag’ doen en anderen (je gezin) voor moet laten gaan.
Dat betekent ook niet dat je jezelf kwijt raakt.
Het betekent niet dat jij concessies moet doen.
Dat je geen dromen meer mag hebben.
Grootste en meeslepende doelen hebt om na te streven.

route moeder jezelf kwijt

Je moet alleen een andere route zoeken.

Een omleiding. Er is niks frustrerender dan de snelweg oprijden en midden in de file terecht komen, omdat je niet wist dat er grote werkzaamheden aan de weg waren.

Weet jij dat van tevoren, dan neem je de toeristische route.

Kom je alsnog op je bestemming, maar je hebt onderweg wel prachtige dingen gezien en meegemaakt. Misschien duurt het iets langer. Maar je komt er wel. Zonder concessies te doen. Het is alleen anders geworden dan je van tevoren had kunnen bedenken. Completer.

Ik kan jou niet uitleggen hoe je wereld verandert als je moeder wordt.

Maar wat ik wel voor jou kan doen, is samen met jou gaan zitten. We pakken een lege landkaart erbij. Wat is je bestemming? En welke andere, spannende, groene, avontuurlijke routes zijn er allemaal om daar te komen? Dat je er komt staat voor mij buiten kijf. En dat dat kan zonder concessies te doen, ook.

Wil jij ook graag op reis naar jouw bestemming?

Maar durf je niet zo goed alleen? Vraag dan nu een gratis sessie aan. Ik heb in maart nog een paar plekjes. Boek nu je sessie hier.
Ik wens jou een heerlijke dag. Neem jij vandaag ook de toeristische route? Het is er weer voor :).

Liefs, Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *