Zwemles: waarom je nu pas weet waar je het voor doet

Zwemles, we hebben het wat vervloekt.
Het was vaak op je tanden bijten. Het was soms gillen, krijsen, vol in de weerstand. “Mama, ik wil niet naar zwemles!!” En schat, wat snapte ik jou. Maar, het moest toch. Zwemmen moet je nou eenmaal leren, en aan je techniek lag het niet, want zwemmen, duiken, borstcrawl, je deed het allemaal prachtig. Dus we gingen toch iedere week weer, en dat was soms naar.
 

Yes! Je hebt je A-diploma!

En nu sta je daar. Megatrots op je A- diploma. Je hebt het een geflikt. Ik zou kunnen zeggen: ik ben trots op jou. En dat ben ik ook, ik ontplof van trots. Maar meiske, wat mag jij trots op jezelf zijn. Want hoe moeilijk is het, om week na week, steeds iets te moeten doen wat je vreselijk vindt, te moeten doorbijten, te moeten volhouden. Ik heb gezien hoe jij iedere keer weer over de berg heen klom. En weet je? Ik meende zelfs te zien dat je er stiekem plezier in had, gisteren.
zwemdiploma en je why

Je weet eindelijk waar je het voor doet

Ik weet hoe dat komt. Je snapt eindelijk waar je het voor hebt gedaan. Waar al die weken, maanden ploeteren, zenuwen en gedoe goed voor waren. Waarom je er doorheen moest. Zodat je hier, met een gulle glimlach, alle opdrachten van de zwemmeester met twee vingers in je neus zou kunnen uitvoeren. En dan straks onbevangen. Gillend van plezier in plaats van van de stress, het zwembad van een warm vakantieoord in kan duiken. En als je snapt waar je het voor doet, naar welke bestemming je reist, is de reis die je misschien lastig vindt een stuk lichter en sneller voorbij.
 

Onbesuisd ergens induiken, of een helder plan?

Wat zat hier voor mij ook weer een les in. Dat ik dan wel een type mag zijn wat onbeduisd ergens in kan duiken zonder precies te weten wat het me gaat brengen. Maar dat jij, en veel anderen dat niet zo makkelijk vinden. Met klanten is dat vaak juist 1 van de eerste dingen die ik doe; een super helder en concreet beeld schetsen van hun droom, hun bestemming, het doel waar ze naartoe willen. Alleen dan kan je namelijk de reis zo overzichtelijk maken, dat het niet meer eng is om op reis te gaan.

Jouw Why maakt je acties stukken minder eng

Als je weet waarom je iets doet, wat jouw why is, en je die haarscherp in beeld hebt, is het uitvoeren van de acties die je moet doen om daar te komen, stukken gemakkelijker.  Hoe beter je die Why in kaart brengt, hoe duidelijker je acties en hoe lager de drempel. Het is als met dat ene prachtige jurkje op je kledingkast (nog beter, op de koelkast) hangen; als je dagelijks meerdere keren dat jurkje ziet waar je in wilt passen, dan blijf je echt wel uit de buurt van die snoeppot.

Hoe duidelijk is jouw Why?

Ik ben benieuwd. Waar doe jij het allemaal voor? Wat is jouw Why? En heb je die duidelijk in beeld? Of kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? In een gratis sessie geef ik jou minimaal 3 gouden tips, waarmee jij je Why haarscherp in beeld kunt krijgen, zodat je er meteen energie van krijgt. Ik heb nog een paar plekjes de komende weken. Je boekt je gratis sessie hier. 

Fijne zondag allemaal: wij gaan hier nog even een “Yes, het zwemdiploma is binnen”- feestje vieren. 🙂

 

Liefs, Claudia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *